Millora la
teua circulació,
i la de Dénia
paseo saludable en bicicleta

Qui meneja els pedals, meneja el cor: beneficis per a la salut d’anar en bicicleta

Cor sa, músculs forts i infeccions a ratlla. Són alguns dels increïbles beneficis per a la salut que té anar en bicicleta de manera regular.

No fa falta que puges el Tourmalet, ni que sigues la més ràpida o el més resistent.

El que té de bo d’anar en bicicleta és que pots practicar-ho com i quan tu vullgues, de manera senzilla i accessible i a qualsevol edat.

Comença per fer xicotetes passejades amb bici pel teu barri o pel camp, anima’t a utilitzar-la per a fer encàrrecs o anar a treballar. Descobreix tot el que Dénia ha d’oferir-te des del teu sellí.

Saps que pedalejar durant una hora crema aproximadament 500 quilocalories? I que no sols no danya les articulacions, sinó que les protegeix? Vols tindre unes cames, abdomen i esquena tonificats?

Els beneficis físics d’anar en bicicleta són tants, que molts especialistes el consideren l’exercici més complet.

Paseos saludables en bici

Protegeix el teu sistema cardiovascular

Està àmpliament demostrat que fer exercici físic de manera regular és una de les millors maneres de previndre les malalties cardiovasculars i anar en bicicleta és un dels exercicis més recomanables per a mantindre el teu cor i el teu sistema circulatori forts i sans.

Anar en bicicleta:

  • Fa treballar al cor i l’enforteix.

  • Regula la circulació sanguínia i controla la tensió i la pressió arterial.

  • Augmenta el flux sanguini i l’oxigenació de la sang i del cervell.

  • Redueix el colesterol dolent i augmenta el colesterol bo.

  • Disminueix la possibilitat de patir diabetis.

  • Ajuda a mantindre un pes saludable.

Tots aquests beneficis per a la salut estan directament relacionats amb la disminució del risc de patir malalties cardiovasculars o cerebrovasculars que són la primera causa de mort a Espanya.

Els especialistes coincideixen que l’exercici regular i la bona alimentació són els dos factors fonamentals per a previndre-les.

Paseo saludable en bicicleta

Enforteix els teus músculs i articulacions

Si et pregunten quina part del cos treballes quan vas en bicicleta, segurament et venen a l’esment les cames, però no són, ni de bon tros, les úniques.

Es tracta d’un dels exercicis més complets, ja que activa quasi tots els músculs i articulacions dels braços, l’esquena, l’abdomen i sí, per descomptat, també els de les cames.

És indubtable que les extremitats inferiors són les que més enforteixes quan vas en bicicleta. Amb cada pedalejada treballen els teus peus, els teus turmells, els teus panxells, els teus genolls i les teues cuixes. Atés que les cames són el teu principal suport, mantindre-les fortes i en forma és fonamental per a garantir una bona mobilitat i autonomia durant tota la teua vida.

Però, a més, anar en bicicleta també activa els glutis, afavoreix la mobilitat dels malucs i fa treballar l’abdomen i els músculs i articulacions dels braços.

L’esquena es veu també enfortida amb aquest exercici tan complet, ja que quan anem en bicicleta estimulem els músculs de les vèrtebres dorsals i enfortim la zona lumbar, la qual cosa prevé l’aparició d’hèrnies dorsals.

Paseo saludable en bicicleta

Enforteix el teu sistema immune

Et preguntaràs, què té a veure la bicicleta amb el sistema immune? La veritat és que molt.

Quan anem en bicicleta el nostre cos produeix fagòcits, que són unes cèl·lules immunològiques que ens ajuden a lluitar contra els bacteris i els virus.

A més, s’ha demostrat que practicar ciclisme de manera regular té un efecte directe en el correcte funcionament del timus, que és el sistema limfoide primari especialitzat del sistema immunitari, responsable de produir les cèl·lules T.

La producció d’aquesta mena de cèl·lules, fonamentals per al nostre sistema immune, va disminuint amb l’edat. Un procés degeneratiu que, el fet d’anar en bicicleta aconsegueix alentir i, fins i tot, frenar.

Un exercici per a totes les edats

Penses que ja és tard per a començar a anar en bicicleta? No ho dubtes, compra-te’n o lloga’n una i comença a pedalejar.

Un dels principals avantatges d’anar en bicicleta és que és una activitat que es pot practicar a qualsevol edat.

I és que, al contrari que ocorre amb altres activitats com el running, anar en bicicleta enforteix les cames sense provocar un impacte directe sobre els turmells ni els genolls, ja que la major part del pes del cos recau en el seient. Per això és un exercici recomanat per a persones de totes les edats i condicions.

Per als xiquets, és una estupenda manera de desenvolupar el seu equilibri i enfortir la musculatura en creixement. Fomenta en els xiquets la passió per la bici i la seua salut t’ho agrairà tota la vida.

Per a les persones adultes i d’avançada edat és un exercici de baix impacte que els permet moure’s sense sotmetre els seus músculs, ossos i articulacions a un sobreesforç. Res millor per a evitar la pèrdua de mobilitat i les malalties vinculades al sedentarisme.

És important, això sí, mantindre sempre una adequada postura sobre la bicicleta per a evitar lesions. I regular bé tant el sellí com el manillar a la teua altura i complexió.

Anima’t, mai és tard i, com diuen, anar en bicicleta és una cosa que mai s’oblida. Tu tries el ritme, la velocitat i el terreny que més s’ajusten a la teua condició i les teues necessitats. És una activitat divertida, estimulant i completa que enganxa. A més, els beneficis per a la salut d’anar en bicicleta són tants i tan variats que començaràs a notar-los de seguida.